ZEYTİNCİLERE BUDAMA” KURSU VERİLDİ

ZEYTİNCİLERE  BUDAMA” KURSU VERİLDİ

Edremit ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü işbirliği ile Zeytincilik Üretme İstasyonunda açılan Zeytin Ağacı Budama Kursu” kursiyerleri başarı belgelerini aldı.




___________________/ Enver DOLGUN / EDREMİT

Edremit
ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü işbirliği ile Zeytincilik Üretme İstasyonunda açılan Zeytin Ağacı Budama Kursu” kursiyerleri başarı belgelerini aldı.
Zeytinin Başkenti” olarak bilinen Edremit ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü işbirliği ile Zeytincilik Üretme İstasyonunda açılan Zeytin Ağacı Budama Kursu” kursiyerleri başarı belgelerini Edremit Kaymakam Osman Tunç'un katıldığı bir törende verildi.                                                                                     Bölgemizde üretimi yapılan zeytin ve zeytinyağının kalitesi ve miktarı doğru ve bilinçli üretime bağlıdır” diyen Edremit Kaymakam Osman Tunç, Zeytin ağacını severim ve ilgilenirim. Yanlış budama yapılan zeytin ağaçları gördüm, yanlış budanan ağaçlar 5–6 yıl  kaybediyor. Bu hem üreticimizi, hem de ekonomimiz adına ciddi manada kayıp yaratıyor. Budama işinin doğru yapılması önemlidir. Yapılan çalışmalar bu manada doğru ve yerindedir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.                          
32 saat süren ve tatbiki eğitimide devam eden Zeytin Ağacı Budama Kursu”nda Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Mehmet Balcı ile Ziraat Mühendisi Murat Küçükçakır eğitim verdi.                                                       Zeytin Ağacı Budama Kursu”nun açılmasında Edremit'teki Balyalılar Derneğinin öncülük ettiğini açıklayan Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Balyalılar Derneği Başkanı Fahri Yaşar'a, Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Mehmet Balcı'ya ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
Zeytin Ağacı Budama Kursu” kursiyerlerinin başarı belgelerini verilmesi törenine Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan vekili Muharrem Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Mehmet Balcı, İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül,  İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Şaban Altınsuyu ve Bilal Bilen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Ziraat Mühendisi Murat Küçükçakır,  Balyalılar Derneği Başkanı Fahri Yaşar ile dernek yönetimi katıldı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı